bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

Gyermeket szeretnénk!

Written by   

A közelmúltban a magyar népesség lélekszáma tízmillió alá csökkent, a fogyás egyre drámaibb képet vetít előre. A fiatalok ugyan sok gyereket szeretnének, de a tervezett gyerekek mégsem születnek meg, ezért a kilátások nem túl biztatóak. A helyzetet árnyalja, hogy hazánkban mintegy 150 ezer, meddőséggel küzdő pár él, és csupán kis százalékuknak születik végül gyermeke. Az orvostudomány egyre több mesterséges megoldást kínál, de érdemes a természetes módszerek között is szétnézni!

Bővebben a Képmás honlapján...

 

Kopp Mária: "Az utolsó percben vagyunk"

"A gyermekek támogatása a társadalom közös ügye volna, az itthoni demográfiai helyzet ugyanakkor egyre súlyosabb, mondhatni az utolsó percben vagyunk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában egy nemrég rendezett konferencia összegzéseként a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgató-helyettese. Kopp Mária arról is beszélt, hogy a fiatalok többsége hosszú távon továbbra is a házasságot tartja a legjobb életformának Magyarországon, ennek ellenére nagyon sok az olyan egyedül élő, aki nem képes párt találni magának" - inforadio.hu

Read more...
 

Keresztút gyermekeknek

Neked! Ha jó emberekkel találkozol, megtapasztalod, milyen jó, ha szeretnek. Csodálatos dolog gyermeknek lenni! Kérdezted már egyszer is magadtól: honnan ez a szeretet? Mi, emberek ezt nem az utcán találtuk valahol vagy a kereskedőnél vásároltuk. A szeretetet ajándékba kaptuk. Az Isten maga az, aki önmagát - különösképpen Jézusban - nekünk ajándékozza.

Read more...
 

Imák szerelmeseknek, jegyeseknek, házasoknak

Ima a tisztaságért

Jézus, add, hogy úgy tudjunk szeretni, ahogyan Te szeretsz. Tedd tisztává testünket, szellemünket és szívünket, hogy megláthassuk Istent és az Ő tervét velünk. Tisztíts meg  minket és gyógyítsd meg a bűn okozta sebeket.

Read more...
 

A feleség és anya lelkiismeret-vizsgálata

- Igazi társa vagyok-e a férjemnek? Állandó gondom-e a hűséges együttműködés?
- Megbeszélek-e minden lényeges dolgot a férjemmel? Mellőzöm-e a kicsinyes bírálgatást és zsörtölődést?

Read more...
 

A férj és apa lelkiismeret-vizsgálata

- Törekedtem-e kezdettől fogva szeretetünk és házasságunk megerősítésére? Törekszem-e erre még ma is?
- Gondom van-e rá, hogy feleségemmel közösen megbeszéljünk mindent?

Read more...
 

Miért fontos, hogy az apák templomba járjanak?

1994-ben rendkívüli népszámlálást tartottak Svájcban, ahol azt is vizsgálták, hogy egy személy vallását továbbviszik-e gyermekei. Az eredmény több mint meghökkentő: a családban egyedül az apa vallási gyakorlata az, ami meghatározza, hogy a gyerekek a jövőben járnak-e templomba vagy sem.

Read more...
 

A házastársi igen

Részlet Bíró László püspök atya leveléből

Az házastársi IGEN a teljes és visszavonhatatlan szövetség megalapítása, elkötelezettséget nyilvánít ki arra, hogy a felek minden körülmények között biztosan számíthatnak egymásra; ez szilárd védelem az anyagi és testi-lelki megpróbáltatások idején is. A család a társadalom alapsejt-funkcióját akkor tudja betölteni, ha a szövetség nem ideiglenes, fennállása nincs feltételhez, vagy valamilyen körülmény bekövetkeztéhez kötve.
Amikor a házasulandók kimondják az IGEN-t, Krisztusra is IGEN-t mondanak, és Krisztus is IGEN-t mond rájuk: Ő az, aki átadja az egyiket a másiknak kölcsönös ajándékként és adományként. A Szentlélek pedig természetfelettivé teszi a házastársak emberi szerelmét, és részelteti őket Krisztus és az Egyház szeretetkapcsolatában.

Read more...
 

A lelki nyugalom elérésének 10 törvénye

  1. Ma  megkísérlem úgy átélni a napot, hogy nem akarom megoldani életemnek  nagy problémáját.
Read more...
 

Boldogság-cseppek

Martos Tamás írásai

A boldogság-cseppek: bárki által gyakorolható, egyszerű lépések, amelyekkel javíthatjuk a magunk és környezetünk közérzetét. Csodavárás és panaszkodás helyett. Kockázatok és mellékhatások nélkül.

Read more...
 


∧ Fel