bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

Imádkozzunk a családunkért!

A számtalan gyakorlati és lelkipásztori cél között az egyik nagyon fontos, ha nem a legfontosabb célkitűzése a Család Évének, hogy  még többet imádkozzunk a házasságban élőkért. Az egyéni és a közösségi imádkozáshoz kíván ez a szerény összeállítás segítséget nyújtani.
"Az imádságra való nevelés elsődleges és szükségszerű összetevője a szülők konkrét példája és életük tanúságtétele:
az olyan édesapa és édesanya, aki együtt imádkozik gyermekeivel, gyermekei szívének mélyén olyan nyomokat hagy, amelyeket az élet későbbi eseményei nem tudnak kitörölni."
(Familiaris consortio 60.)
A könyv kapható a Barátok könyvesboltban. Ára: 1300 Ft.
 

Merjünk imádkozni gyermekeinkkel!

Mervay Miklós

Ez az írás azoknak kíván segíteni, akik szeretnének imádkozni házastársukkal és gyermekeikkel otthon a családban, de nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá, mert nem így nőttek fel, nem volt erre tapasztalatuk. Továbbá azoknak, akik már együtt imádkoznak, de időnként kérdéseik, nehézségeik vannak a kicsi vagy épp kamaszkorú gyermekeikkel való közös imáik alkalmával. De ötleteket adhat a hitoktatóknak is, hogyan nyújthatnak segítséget efféle kérdésekkel hozzájuk forduló családoknak való tanácsadásban.

A szerző három gyerekes családapa, katolikus teológus pedagógiai diplomával.
Tanított hittanárként általános és középiskolákban, önkormányzati és egyházi iskolákban, valamint plébániai katekézisben. Jelenleg a PPKE HTK oktatója, a hittanárok képzésében.
A könyv anyagát az oktatása során felmerült kérdések inspirálták. Ennek tapasztalatai alapján állította össze szem előtt tartva a mai családok helyzetét. A könyvet személyes példák és élmények színesítik. Reméljük sokaknak nyújt segítséget és bátorítást.

Kapható a Ferenciek terén, az Új ember, a Családok és hitoktatók boltjában  és egyéb katolikus könyvesboltokban, valamint a Családok éve naptárunkban meghirdetett egyházmegyei programok helyszínén.

 

Szerelemről minden házaspárnak

Dr. Ed  Wheat és Gloria Okes Perkins

Dr. Ed Wheat, orvos és házassági tanácsadó egyedülálló lelkigondozói módszereivel több ezer gondokkal küszködő házaspárt segített abban, hogy megoldják problémáikat és boldogabb házastársi kapcsolatot építsenek ki. Ebben a könyvében a házasságon belüli konfliktusok forrásait tényszerűen tárja elénk, különös tekintettel arra, hogy a házaspárok életében miért jelentkeznek a frusztráció és boldogtalanság érzései.
Ajánlott olvasmány mindazoknak, akik szeretnék még szebbé tenni a házaséletüket.
 


∧ Fel