bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

XX. Családkongresszus Máriabesnyőn

Written by   

„Jöjjön el a te országod” (Mt 6,10)

Huszadik alkalommal gyűltek össze az ország minden részéből a családokkal foglakozó házaspárok, papok, szerzetesek, hogy információkat, megerősítést kapjanak, tapasztalatokat cseréljenek.

Az idei kongresszuson kiemelt jelentőséget kapott a határon túli családpasztoráció. Külön kerekasztal beszélgetésen ismerkedhettünk meg az erdélyi, délvidéki, felvidéki  helyzettel. A találkozó kiemelkedő eseménye volt, hogy november 8-án a gödöllői Szent Háromság templomban szentségimádás keretében felajánlottunk családjainkat Jézus szívének. Nekünk, székesfehérvári egyházmegyéseknek különösen nagy jelentősége volt ennek, hiszen másnap Székesfehérváron Püspök atya a magyar szent család oltalmába ajánlotta a családokat.

 


A csütörtök estétről szombat délig tartó kongresszuson szó volt a jogi, társadalmi, gazdasági, erkölcsi változásokról, mai helyzetről, lehetőségekről. Több előadásban is szó esett a családon belüli kommunikációról, a generációk együttműködéséről.
Előadók voltak dr. Beer Miklós és Bíró László püspökök, dr. Lábady Tamás és dr. Schanda Balázs jogászok, dr. Lukács László és dr. Jelenits István piarista atyák, dr. Spéder Zsolt, dr. Farkas Péter, Baritz Laura Sarolta OP, dr. Tóth Pál, Böjte Csaba OFM
Reméljük a családok javára tudjuk majd hasznosítani az itt szerzett ismereteket.

Kapcsolódó galéria képeiért kattintson: ide

 
∧ Fel