bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

Családjaink a magyar szent család oltalmában

Egyházmegyei Családkonferencián, Katolikus Családtáborban volt a családunk Balatongyörökön a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodájának szervezésében. 204-en voltunk és ebből a gyerekek száma 120 fő volt (0-7 éves korig 50 fő).

A Katolikus Családtábor, Családkonferencia felejthetetlen közösségi élmény és öröm, igazi lelki feltöltődés felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Csupa mosolygós, vidám, kedves, figyelmes és türelmes ember. Megérkezésünk napján a regisztrációnál mosollyal vártak minket és mindjárt egy rövid közös családi játékkal indult a tábor, majd bibliai idézetet húztunk, amit este az ismerkedő esten eljátszanunk családostul. Nagyon sok kreatív közös családi előadásban elevenedtek fel a bibliai idézetek történetei, némelyek humorosra sikeredtek. A hangulat vidám volt - kacagás, kuncogás, nyüzsi, gyerekzsivaj, kedves pillantások. A közös öröm élménye megérintette mindenki lelkét már az első estén.

Napjaink különösen jól szervezett, rendszeres, igen gazdag, értelmes és kulturált programok keretein belül zajlottak. Délelőttönként a 9 órai közös reggeli ima és hirdetések után a felnőnek olyan előadók lélekemelő előadásait hallgathatták meg mint: Spányi Antal püspök atya, Székely János püspök, Palánki Ferenc püspök, Varga Imre atya, Harkai Gábor atya és Kelényi József atya.

Ízelítőként néhány előadás témáját is megemlíteném: Hogyha csak egy mustármagnyi hitetek is volna; A zene és hit kapcsolata; Az érett személyiség; A hit ajándék; A hit az új evangelizáció fényében; A szentlélek hét ajándéka...

Amíg a felnőttek 9 órától 11 óráig lelkileg és szellemileg töltekeztek az előadásokon, addig a 0-7 éves korú gyerekek a 'Kölyökketrecben' töltötték napjaikat. 11 pedagógus és gyermekfelügyeletre kiképzett fiatal irányításával és felügyeletével. Volt itt minden, ami egy gyerek vidám önfeledt játékához kell - vízipisztoly, csigahúzó verseny, homokozó, ugráló vár, labdák, logikai játékok .. . és kézműves foglalkozások .. . dzsungel rágcsa ... ) A 7- 13 korú gyerekekkel egy másik pedagógus csapat foglalkozott. Ők előbb kalózok majd matrózok voltak és rengeteg ügyességi és más csapatjátékot játszhattak. A 13 évesnél idősebbek alkották a gyerekek harmadik csoportját. Ők is a korosztályuknak megfelelő szórakoztatásban részesültek.

11.30 órától szentmisén vettünk részt majd ebéd után jól szervezett további programok vártak ránk családi sportverseny, családi akadályverseny a Balaton vizében, hihetetlenül sokféle kézműves foglalkozás, íjászat, keresztút házaspároknak. A 18 órai vacsora után közös imán vettünk részt, majd ezt követően volt lehetőség szentségimádásra, gyónásra, de volt igen szórakoztató meglepetés est is, közös tánc táncoktatással, különböző műfajú zenés-táncos est és mese gyerekeknek.

A Katolikus Családtáborban, Családkonferencián a lélek igazi, örömteli, közösségi mámorában élhettük meg napjainkat.

 
∧ Fel