bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

Csatak Csákvár

Written by   

Ahogy megérkeztünk a csákvári templomhoz, rögtön érezhettük, hogy a gondjaikba vettek minket a házigazdák, amely gondoskodás egész napunkat végigkísérte.

A már kora reggel óta talpon levő önkéntesek segítették a parkolást, hogy mindenkinek legyen helye. A templomba belépve egyből köszöntöttek minket, a regisztrálás során kaptunk ajándékot is, ami egy imafüzetből, egy gyertyából, egy kis Csákvár térképből (csak hogy el ne tévedjünk) és egy, az összetartozásunkat jelképező autómatricából állt.

A szentmisén a bodajki plébános, Mórocz Tamás atya prédikált a családok szentségéről, és fontosságáról mind az egyházban, mind a világban. A szertartást gitáros énekekkel tették még hangulatosabbá a helyi fiatalok, amitől kicsit újra a nyári családtáborban érezhettük magunkat. A sportpályára, a játékok helyszínére érve rögtön várt minket a finom gulyásleves, amit a segítők hamar ki is osztottak, sőt repetára is volt lehetőség. Ebéd után hat csapatot alkotva megkezdődött a közös játék, aminek feladatait Dávid, a Nagy Vagy játékmestere irányította. Verseny volt ugyan, de sokkal inkább a szórakozáson, az egymásra figyelésen volt a hangsúly, egyszerűen csak jó volt együtt lenni! Öröm volt látni, ahogy mindenki kivette a részét a játékból, ahogy a nagyok segítették a kicsiket és persze fordítva is. A feladatok között volt labdavezetés, „csatornázás”, lövészet, úgyhogy az összes játékos megtalálta a magának való szórakozást. A verseny végén mindannyian kaptunk csokit, ami miatt még inkább megérte a fáradozás.

A nap végén egy áldással köszöntünk el, a csákváriak átadták a vándorzászlót a perbáliak képviselőjének, ahol nem sokára újra találkozunk a következő CSATAKon április 21-én, és ahova sok szeretettel várunk minden családot, aki szeretne részese lenni egy önfeledt játéknak és együttlétnek.

Eddig beérkezett beszámolók:
Varga Mátyás és Péter írása
Így gondol vissza a CsaTakra Kati, János és Eliza
Perbáli helyszín házigazdáinak élményei Csákvárról
Varga család köszönete, visszaemlékezése

Esemény galériája:
Dr. Berta Gábor és Némedi István fényképei

 

 
∧ Fel