bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

Családjaink a Magyar Szent Család oltalmában

2012. november 10-én Spányi Antal püspök atya Székesfehérváron a Bazilikában a magyar Szent család ereklyéi előtt, azok oltalmába ajánlotta a családokat. Erre az ünnepélyes alkalomra az egyházközségek az atyák által egy-egy családot delegálhattak. A részt vevő családoknak felelősségük is van abban, hogy az itt kapott lelki-szellemi ajándékot továbbadják, hirdessék.

 

Itt küldjük mindenkinek és kérjük, hogy minden lehető fórumon terjesszétek Ugrits Tamás atya levelét.

Az ajándék  egy házi oltárként széthajtható lap, a koronázási palást jelképével, a szentek ereklyetartóinak képével, egy imával, és benne külön hely van a család fényképének. Egy imafüzet is tartozik hozzá, illetve egy hit éve gyertya.

Felhívjuk keresztény családjaink figyelmét, hogy minden család a magyar Szent Család oltalmába ajánlhatja családját itt, Székesfehérváron, és minden család megkaphatja a november 10-én átadott lelki-szellemi ajándékot.

Erre lehetőséget az Egyházmegyei Hivatal 2012. november 13-tól december 22-ig (keddtől szombatig) tud biztosítani.

Magyar Szent Család

A lelki-szellemi ajándék átvétele három lépésben történik:

1.) A magyar Szent Család ereklyéinek megtekintése az Egyházmegyei Múzeumban (nyitva tartás keddtől szombatig 10-18 óra között) lehetőség szerint a család minden tagjával (minimálisan: apa, anya és egy gyermek). A múzeum megtekintése ingyenes jeggyel történik.

2.) Az ajándékcsomag átvétele a Püspöki Palotában (a múzeumi jeggyel). Az átvétel helyéről és módjáról a portán kapnak információt.

3.) A család közös imádsága egy belvárosi templomban (annak előterében): Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy.

 

Szeretettel hívjuk és várjuk családjainkat Székesfehérvárra, a magyar Szent Család megszentelt városába!

 

 
∧ Fel