bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

A házasság ünnepe

Written by   

Hangulatos vendéglőben egy jó vacsora, csilingelő poharak, gyertyafény meghitt melegsége. Nemcsak a romantikus fiatalok, hanem a többgyermekes középkorú házaspárok is vágynak az ilyen pillanatokra, ámde rohanó világunkban ritkán adatik meg. Február 14-én azonban Mány és Zsámbék katolikus és református egyházközségeinek 45 házaspárja ilyen körülmények között ünnepelte a Házasság Hetét.

Az estében helyet kapott a Schönstatt Családmozgalom tagjainak, a Török házaspárnak tanúságtétele, amelyet az tett igazán közvetlenné és humorossá, hogy egy vacsorával egybekötött termékismertető hasonlatára építették fel előadásukat. A vacsora keretében lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre a közösségek tagjai között, megünnepelték az aznap bármilyen évfordulót ünneplőket, áldásban részesítette a párokat a jelenlévő Holnapy D. Márton O.Praem. plébános és Szabó Ferenc református tiszteletes. Mindezek mellett a házaspárok legtöbbjének az együtt töltött minőségi idő jelentette a maradandó élményt. „Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára, hogy a feleségemmel kettesben vacsoráztunk, gyerek nélkül, de gyanítom, hogy most egy jó ideig megint nem lesz.” – írta köszönőlevelében az egyik résztvevő.

 
∧ Fel