bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

A mi családunk

Written by   

A Sárszentmiklósi Katolikus Megújulásért Alapítvány a családok évében rajz és próza- vagy versíró pályázatot hirdet „A mi családunk” címmel.

Egyre inkább tapasztaljuk, hogy a család és a családban megélt egymásra figyelő élet hozhatja vissza az örömet és a boldogságot az emberek közé, úgy ahogy azt Istenünk megálmodta.

Ezért gondoltuk ki e pályázatot, hogy a családtagok együttes munkája révén erősödjön az egész család egysége és a közös munka élménye kapcsolja össze az együvé tartozókat, valamint a művek bemutatásával egymást is erősítsék a családok.

Azt kérjük, hogy a közösen vagy a gyerekek által elkészített rajzot, melynek témája a saját családjuk, kísérje egy vers vagy próza. A pályázat tehát úgy adható be, ha tartalmaz egy rajzot és egy írást.

Milyen legyen a rajz?

1. A rajz témája legyen a saját család, akár ünneplés, munka, kirándulás stb.

2. Bármilyen módszerrel készíthető! Legyen színes! Bármilyen színező eszköz használható (ceruza, vízfesték, tempera, stb)!

3. A rajz A/3 –as méretű rajzlapra készüljön.

 

Milyen legyen az írás?

Pályázat

1. Az írás verses vagy prózai mű legyen, amely saját kútfőből fakad. (Tehát nem adható be mások által megírt mű!)

2. Témája a saját család. Gondolhatunk a családdal történt, közösen megélt eseményekre (örömökre vagy akár krízishelyzete

kre), más családok számára is tanulságos esetekre, vagy általánosan szólhat az írás a saját családunk életéről, a megélt szeretetről, nehézségekről, az összetartozásról stb.

3. Az írás terjedelme legyen legalább egy A/4-es oldalnyi, de ne legyen több 5 oldalnál. Természetesen gépelve (számítógépen írva) szeretnénk kérni a műveket. Az egységesség kedvéért Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel és 1,5-ös sorközzel írják. A margó alul, felül és oldalt 2,5 cm legyen. Ha a kinyomtatás nehézséget okoz, azt szívesen vállaljuk.

A pályázaton való részvétel ingyenes. A pályázati művek beadási határideje 2011. december 6, Szent Miklós püspök ünnepe. A pályázatot Varga Lászlónál az alapítvány kuratóriumának elnökénél személyesen kell beadni. Elérhetősége: Sárbogárd Kazinczy u. 25. Telefon: 06/30/476-99-30, elektronikus postacím: katolikusalapitvany@gmail.com

A pályamunkákat a sárszentmiklósi klub nagytermében december 10-től kiállítjuk, ahol mindenki számára megtekinthető lesz a klub nyitvatartási ideje alatt, december 23-ig. A kiállítást megtekintők szavazhatnak a nekik legjobban tetsző munkákra, így lesz egy közönségdíjas alkotás is.

A pályaművek elbírálását szakértők bevonásával végezzük és az eredményhirdetés 2011. december 26-án, karácsony másnapján lesz a sárszentmiklósi katolikus templomban a 11 órás liturgia után. Az első három művet díjazzuk, de minden résztvevő család oklevélben és kisebb ajándékban részesül. Az alkotások egy részét igyekszünk a helyi sajtóban és TV-ben is bemutatni!

 

A legjobb alkotások díjai:

1. helyezést elérő család: Az egész család ingyenesen résztvehet 2012-ben a nyári, teljes ellátást nyújtó 5 napos egyházmegyei családtáborban.

2. helyezést elérő család: Egy napos vidámparki belépőt nyernek a családtagok a Budapesti Vidám Parkba.

3. helyezést elérő család: Egy napos belépőt nyernek a családtagok a budapesti vagy a veszprémi állatkertbe.

A közönségdíjas család: Belépőjegyet nyernek a családtagok a Rétimajorban lévő Aranyponty Wellnes Központba a medence és a pezsgőfürő használatához.

 

 
∧ Fel