bg

Szeretetkaland

Rendhagyó programot hirdettünk idén a Székesfehérvári Egyházmegye házaspárjainak. Játékra, feladatra, Szeretetkalandra hívtuk őket.

Köszönet és felhívás Csákvárról

A csákvári CSATAK szervezői nevében szeretnénk köszönetet mondani minden családnak, akik a rossz időjárási körülmények ellenére is vállalták az utazást és eljöttek Csákvárra.

Elérhetőség

Cím: 8000 Székesfehérvár, Arany J. u. 1.
Email: csaladiroda@szfvar.katolikus.hu

A lelki nyugalom elérésének 10 törvénye

  1. Ma  megkísérlem úgy átélni a napot, hogy nem akarom megoldani életemnek  nagy problémáját.
  2. Ma igen nagy figyelmet fordítok a fellépésemre: senkit sem bírálok, sőt arra sem törekszem, hogy másokat helyreigazítsak, vagy kijavítsak-  csakis önmagamat.
  3. Ma boldog leszek abban a tudatban ,hogy boldogságra születtem,nemcsak a másvilági, hanem az evilági boldogságra is.
  4. Ma alkalmazkodom a körülményekhez, anélkül, hogy megkívánnám, hogy a körülmények alkalmazkodjanak az én kívánságaimhoz.
  5. Ma 10 percet szánok az időmből egy jó olvasmányra: amint a táplálék a testi élethez, a jó olvasmány a lelki élethez szükséges.
  6. Ma megcselekszem a napi  jótettemet és senkinek sem dicsekszem vele.
  7. Ma valami olyasmit teszek, amihez semmi kedvem: ha gondolataimban sértődöttnek érezném magam,gondoskodom róla, hogy senki se vegye észre.
  8. Ma új , részletes programot állítok össze. Talán nem ragaszkodom hozzá pontosan, de megfogalmazom.És két rossztól tartózkodom: a hajszáltól és a határozatlanságtól.
  9. Szilárdan hiszek-akkor is , ha a tények az ellenkezőjét mutatják-abban, hogy az Isteni gondviselés úgy törődik velem, mintha egyedül volnék a világon.
  10. Ma nem félek és különösen  mindennek,ami szép  és  hiszek a jóságban. Nekem adatott meg, hogy napi 12 órán át jót tegyek!


XXIII. János pápa

 
∧ Fel